Gestructureerd opruimen

Zou je graag je huis, je kamer of je kast op willen ruimen maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je dit voornemen al langer maar merk je dat je dit (onbewust) de hele tijd uitstelt omdat je hier eigenlijk als een berg tegenop ziet omdat je niet goed weet hoe je dit in hemelsnaam aan moet pakken…

Plan Perfect kan je door middel van deze blog goed op weg helpen. Je kan het opruimen een stuk makkelijk maken door van te voren voorbereidingen te treffen.

Zorg van te voren dat je opbergboxen, dozen en/of mappen in huis hebt gehaald. Als je dit hebt gedaan zijn de eerste stappen al gezet.

Vervolgens is het belangrijk dat je gaat bepalen wanneer je dit gaat doen. Pak een moment waarop je de tijd hiervoor hebt. Schat dit ruim in! Dan kan het alleen maar meevallen en gaat het je lukken om dit af te maken. Als je dit niet af kan maken en je hebt alles helemaal uitgezocht maar vervolgens geen tijd gehad om dit op te ruimen, dan resulteert dit er mogelijk in dat het nog een grotere bende is dan daarvoor.

Als je de voorbereidingen hebt gedaan kan je gaan opruimen. Zorg ervoor dat je echt gaat opruimen, dus niet dat je (tussendoor) gaat schoonmaken. Als je ziet dat er ook schoon gemaakt moet worden, zorg er dan voor dat je eerst alles opruimt. En vervolgens daarna, mogelijk op een ander moment, alles schoonmaakt. Het is ook erg belangrijk dat je al het overbodige weg gooit. Hierdoor gaat het opruimen sneller en makkelijker. Alleen de belangrijke spullen bewaar je en die ruim je dus op, zo bewaar je overzicht.

Zorg ervoor dat je het opruimen zo aangenaam mogelijk maakt. Dit kan je doen door van te voren een familielid of een vriend te vragen of hij/zij je wilt helpen, dit zorgt ervoor dat het een stuk gezelliger is. Of zet daarnaast leuke muziek op, hierdoor is het een stuk relaxter en ervaar je het als minder zware taak.